Φίλες και φίλοι,

Λόγω της πανδημίας του κορονωιού είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας τόσο πελατών όσο και των εργαζομένων. Γι’αυτό θα σας παρακαλούσαμε θερμά να διαβάσετε το παρόν μέχρι το τέλος, ώστε να ξέρετε τι ακριβώς έχει αλλάξει.

Δυο διευκρινίσεις πρώτα-πρώτα: 1) Εφαρμόζουμε το Πρωτόκολλο 1881/29-5-2020 όπως μας δώθηκε απο το Υπουργείο Τουρισμού .

2) Οπως αναφέρεται και μέσα, τμήματα του πρωτόκολλου ενδέχεται να αλλάξουν με βάση νέες εξελίξεις στην εξάπλωση του ιού στη χώρα μας. Θα προσπαθήσουμε κατά το δυνατό να ενημερώνουμε το παρόν με ότι νεώτερο μας αφορά.

Πάμε τώρα στις αλλαγές ανά τμήμα:

Reception (Υποδοχή)

Check-in (Αφιξη): Δεν μπορεί να γίνει πριν τις 15:00μμ. Ενα άτομο απο κάθε δωμάτιο/παρέα θα χρειαστεί  να πλησιάσει στη Reception, τηρώντας τις αποστάσεις  του 1,5 μέτρου (σήμανση δαπέδου), να συμπληρώσει ενα χαρτάκι με τα προσωπικά του στοιχεία (Ονομα, Δ/ση, κινητό τηλ. κλπ), ημ/νία άφιξης, προγραμματισμένης αναχώρησης καθώς και να επιλέξει την επιθυμητή ώρα του πρωινού (7.30-8.30, 8.30-9.30, 9.30-10.30). Στη συνέχεια παραλαμβάνει το κλειδί και  τα τηλεκοντρόλ με τη ζελατίνα (δεν την βγάζουμε) , τα οποία και θα παραδώσει κατά την αναχώρηση.

Check-out (Αναχώρηση): Το κλειδί πρέπει να παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις 11:00πμ ώστε το δωμάτιο να καθαριστεί, να απολυμανθεί και να αεριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες απο το προσωπικό.Τυχόν καθυστέρηση στο check-out θα επιβαρύνει τον επόμενο πελάτη του δωματίου.

Housekeeping (Υπηρεσία Καθαριότητας δωματίου)

Μετά απο κάθε αναχώρηση το δωμάτιο καθαρίζεται, απολυμαίνεται (ταμπελάκι «ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΗ» στη λεκάνη) και ακολουθείται ο φυσικός αερισμός του χώρου όπως προβλέπεται απο την  Δ1γ/ΓΠ/οικ 19994,20-3-2020 οδηγία του ΕΟΔΥ. Επισημαίνεται επίσης ότι δεν συνίσταται συχνός καθαρισμός των δωματίων καθώς  καθημερινή αλλαγή του ιματισμού (σεντόνια, πετσέτες) παρά μόνο κατόπιν αιτήματος του πελάτη. Επίσης απαγορεύεται : 1) Η ύπαρξη άλλου ιματισμού του ξενοδοχείου στις ντουλάπες (κουβέρτες, προσκέφαλα κλπ) παρά μόνο του πελάτη. 2) Η χρήση βραστήρων, γκαζιών, καφετιέρων  2) Η είσοδος στα δωμάτια σε μη διαμένοντες  (εξωτερικοί επισκέπτες).

Buffet – Restaurant (Μπουφές – Εστιατόριο)

Για το πρωινό-γεύμα μας μεταβαίνουμε στο χώρο του εστιατορίου απο την είσοδο της reception, τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου απο τον επόμενο/προηγούμενο (σήμανση δαπέδου). Οταν έρθει η σειρά μας, καθαρίζουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό,  παίρνουμε έναν δίσκο, κρατάμε τη σχετική απόσταση απο το μπουφέ (σήμανση δαπέδου)  και ζητάμε απο τους υπαλλήλους να μας εξυπηρετήσουν.

Χώρος αναψυχής για παιδιά (παιδική χαρά)

Ο χώρος απολυμαίνεται στο τέλος της ημέρας απο το προσωπικό.

Πισίνα

Λαμβάνοντας υπόψη την επιφάνεια της πισίνας που είναι 100τμ και την οδηγία που απαιτεί  1 λουόμενο/5τμ έχουμε 20 λουόμενους ανα πάσα στιγμή και περιμένουμε την τήρησή τους απο τους πελάτες.

Οσο αφορά τις ξαπλώστρες/καρέκλες,κ.α. :

1) Η απόσταση ασφαλείας απο άλλο ένοικο είναι τα 2 μέτρα σε οποιαδήποτε διεύθυνση.

2) Προτέπουμε για τη χρήση ατομικής πετσέτας που θα καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας της ξαπλώστρας.

3) Με την αποχώρηση του πελάτη η ξαπλώστρα απολυμαίνεται και τοποθετείται ειδική ένδειξη «ΑΠΟΛΥΜΑΝΘΗ». Τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο τον επόμενο.

Παρόλα αυτά θα υπάρχει στο χώρο αντισηπτικό και μαντηλάκια για εξτρα καθαρισμό εαν το επιθυμεί ο πελάτης για περαιτέρω αίσθηση  ασφάλειας.

Σαν διεύθυνση ευελπιστούμε στην κοινωνική ευθύνη του καθενός όσο αφορά την τήρηση των παραπάνω.  Παρόλα αυτά εαν  παρατηρηθούν αποκλίνουσες συμπεριφορές (όπως π.χ. να αφήνουμε την πετσέτα επάνω στην ξαπλώστρα για να την έχουμε όποια ώρα επιθυμούμε, ή να μπαίνουμε στην πισίνα πέραν του ορίου των 20 ατόμων ή εάν υπάρχει συνωστισμός) θα αναγκαστούμε να βάλουμε λίστες προτεραιότητος  με χρονική διάρκεια.

Παραλία

” Το Ξενοδοχείο δεν κάνει φέτος χρήση αιγιαλού και παραλίας για λόγους Δημόσιας Υγείας “.

Ερέτρια 8/6/2020

DutchEnglishFrenchGermanGreekItalianRussian